Gezins-therapie

Wat is gezins-therapie ?

Gezins-therapie is weer vertrouwen krijgen in elkaar.
Kinderen en ouders zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als ouder wilt u het beste voor uw kind, maar soms gaat dat niet vanzelf. Door gezins-therapie gaat u begrijpen waarom de dingen in uw familie gaan zoals ze gaan. We gaan werken aan het vertrouwen en herstel van de gezinsrelaties

Voor wie ?

De therapie is bedoeld voor gezinnen met kinderen tussen 0 en 23 jaar. Een kind of ouder kan deze therapie individueel volgen, maar het liefst betrekken we het hele gezin of andere belangrijke familieleden erbij (grootouders, ooms of tantes). Op die manier bereiken jullie meer met deze vorm van therapie.

Waarom gezins-therapie?

Uw familie is een onderdeel van uw leven. Als de band tussen u en uw kind (of uw ouders of andere gezinsleden) niet goed is, dan kunt u daar last van hebben. Voor ouders is het soms moeilijk om hun kinderen te geven wat zij nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze zelf geen fijne jeugd hebben gehad. Onbedoelde patronen in de familie kunnen zich generaties lang herhalen (b.v. heel jong kinderen krijgen, overmatig alcoholgebruik etc.). Gezins-therapie kan gezinnen helpen om de negatieve spiraal te doorbreken.

Doel ?

Gezins-therapie is gericht op het verbeteren van de relatie en het vertrouwen in elkaar te herstellen. Ook als u geen contact meer hebt met uw kind of uw ouders, kan deze therapie u helpen.

Hoe werkt het ?

Tijdens de gesprekken gaat u samen met de therapeut onderzoeken wat er in de familiegeschiedenis is gebeurd en waarom bepaalde patronen van (over)grootouders op ouders op kind worden doorgegeven. Behalve begrip gaat het ook om erkenning. Het is belangrijk dat anderen zien wat u hebt gegeven in de relatie en welke zorgen en verdriet u hebt ervaren.

Waar ?

De therapie wordt gegeven bij u thuis, de therapeut is deskundig en onpartijdig.
U wordt behandeld door een ervaren en gekwalificeerd therapeut. De therapeut houdt ieders belangen in het oog, zowel die van uw kind als andere familieleden. Niemand krijgt de schuld.

Hoelang?

De duur van de therapie staat niet van tevoren vast.
Soms zijn een paar gesprekken voldoende, maar 8 tot 10 maanden is ook mogelijk.